Herringarna

12 herrar och ett kök

Arkiv


Hösten 2016

Tisdag 13 december kl 18.00

/img_3488.jpg 

Förrätt: Krabba gratinerad med ansjovis (Lag Olle)

/img_3491.jpg 

Huvudrätt: Hjälmargös à la Cajsa Warg (Lag Ronny)

/img_3493.jpg

Efterrätt: Budapestrulle (Lag Håkan)

herringarna-2016-12-13.pdf 


Tisdag 29 november kl 18.00

/lammfiolssnittar-med-pepparrotscreme.jpg 

Förrätt: Lammfiolsnittar med pepparrotscrème (Lag Ronny)

/fiskgryta-med-blamusslor-och-majs.jpg

Huvudrätt: Fiskgryta med blåmusslor och majs (Lag Håkan)

/citron-och-marangtarte.jpg

Efterrätt: Citron- och marängtarte (Lag Olle)

herringarna-2016-11-29.pdf 


Tisdag 15 november kl 18.00

/morotssoppa-med-laxspett.jpg

Förrätt: Morotssoppa med laxspett (Lag Håkan)

/algstek-med-murklor.jpg 

Huvudrätt: Älgstek med murklor (Lag Olle)

/budapestrulle.jpg

Efterrätt: Budapestrulle (Lag Ronny)

herringarna-2016-11-15.pdf 


Tisdag 1 november kl 18.00

/forratt.jpg

Förrätt: Woodcock (Lag Olle)

/huvudratt.jpg

Huvudrätt: Scotch collops (Lag Ronny)

/efterratt.jpg

Efterrätt: Drottning Marys tårta (Lag Håkan)

herringarna-2016-11-01.pdf 


Tisdag 18 oktober kl 18.00

/fankalssoppa.jpg

Förrätt: Fänkålssoppa med saffran och räkor (Lag Ronny)

/lammfarsbiffar.jpg

Huvudrätt: Lammfärsbiffar med rosmarin och vitlök (Lag Håkan)

/appeltosca.jpg

Efterrätt: Äppeltosca (Lag Olle)

herringarna-2016-10-18.pdf 


Tisdag 4 oktober kl 18.00

/halloumi.jpg

Förrätt: Baconlindad halloumi (Lag Håkan)

/piggvar.jpg

Huvudrätt: Pocherad piggvar (Lag Olle)

/ostkaka.jpg

Efterrätt: Falsk ostkaka med squash (Lag Ronny)

herringarna-2016-10-04.pdf 


Tisdag 20 september kl 18.00

/laxpirog.jpg

Förrätt: Laxpirog (Lag Olle)

/hostgryta-2.jpg

Huvudrätt: Höstgryta (Lag Ronny)

/mandel-och-appelkaka.jpg

Efterrätt: Mandel- och äppelkaka (Lag Håkan)

herringarna-2016-09-20.pdf 


Våren 2016

Tisdag 12 april kl 18.00

Tema: »Favoriter i repris«

Förrätt: Mozzarella med rödlök, persilja och krutonger (Lag Ronny)

Huvudrätt: Pasta puttanesca med bresaola (Lag Håkan)

Efterrätt: Grillad sockerkaka med mascarpone, jordgubbar och mynta (Lag Olle)

herringarna-2016-04-12.pdf 


Tisdag 29 mars kl 18.00

Tema: »En blandning av sött och salt nr 2«

Förrätt: Hummersallad med ingefärsmajonnäs (Lag Håkan)

Huvudrätt: Skrädmjölspanerad gös med svampstuvning (Lag Olle)

Efterrätt: Citronmousse med biskvier (Lag Ronny)

herringarna-2016-03-29.pdf


Tisdag 15 mars kl 18.00

Tema: »Lyxig husmanskost«

Förrätt: Skagentoast (Lag Olle)

Huvudrätt: Biff Stroganoff (Lag Ronny)

Efterrätt: Kolatryffelpaj med salt nötkrokant (Lag Håkan)

herringarna-2016-03-15.pdf


Tisdag 1 mars kl 18.00

Tema: »Nostalgi«

Förrätt: Curryräkor i risring (Lag Ronny)

Huvudrätt: Lövbiffrulader med ädelost (Lag Håkan)

Efterrätt: Chokladkaka med mandelmassa och pinjenötter (Lag Olle)

https://youtu.be/3X5SY69yzaY

herringarna-2016-03-01.pdf


Tisdag 16 februari kl 18.00

Tema: »Olé. Spansk afton«

Förrätt: Tapas (Escalivada) (Lag Håkan)

Huvudrätt: Fideua (Lag Olle)

Efterrätt: Xurros amb xocolata (Lag Ronny)

herringarna-2016-02-16.pdf 


Tisdag 2 februari kl 18.00

Tema: »Invandrad mat«

Förrätt: Ceviche (Lag Olle)

Huvudrätt: Kåldolmar med potatismos (Lag Ronny)

Efterrätt: Ris à la Malta (Lag Håkan)

herringarna-2016-02-02.pdf  herringarna-vin-2016-02-02.pdf


Tisdag 19 januari kl 18.00

Tema: »Från botten till toppen«

Förrätt: Blåmusslor med bacon och äpple (Lag Ronny)

Huvudrätt: Renskavspanna (Lag Håkan)

Efterrätt: Vit chokladkladdkaka (Lag Olle)

herringarna-2016-01-19.pdf


Hösten 2015

Tisdag 8 september kl 18.00

Tema: »...en blandning av salt o sött...«

Förrätt: Carne All'albese (Lag Håkan)

Huvudrätt: Smördegsinbakad piggvar på bladspenat omgiven av laxfärs (Lag Olle)

Efterrätt: Oblandad fruktsallad (Lag Ronny)

herringarna-2015-09-08.pdf

herringarna-vin-2015-09-08.pdf


Tisdag 22 september kl 18.00

Tema: »Röding och kantareller«

Förrätt: Fritatamuffins med fetaost och oliver (Lag Ronny)

Huvudrätt: Röding med kantareller & pepparrot (Lag Håkan)

Efterrätt: Crème brûlée (Lag Olle)

herringarna-2015-09-22.pdf

herringarna-vin-2015-09-22.pdf


Tisdag 6 oktober kl 18.00

Tema: »Trois fois fromage«

 

Förrätt: Ädelostcrostini med persikor (Lag Olle)

Huvudrätt: Chèvrefyllda kycklingbröst med parmesanrostad blomkål (Lag Ronny)

Efterrätt: Ljummen brie med calvados, valnötter och äpplen (Lag Håkan)

herringarna-2015-10-06.pdf

vin-2015-10-06.pdf 


Tisdag 20 oktober kl 18.00

Tema: »Svamp och vilt«

Förrätt: Svampsoppa med mascarpone och timjan (Lag Håkan)

Huvudrätt: Siene coniglio arrosto (Ugnsstekt kanin) med rostade rotfrukter (Lag Olle)

Efterrätt: Björnbärsglass (Lag Ronny)

herringarna-2015-10-20.pdf 

herringarna-vin-2015-10-20.pdf 


Tisdag 3 november kl 18.00

Tema: »Höst«

Förrätt: Chilihet pumpasoppa (Lag Ronny)

Huvudrätt: Älggryta med trattkantareller (Lag Håkan)

Efterrätt: Ciderkokta äpplen med nougatrulle (Lag Olle)

herringarna-2015-11-03.pdf 

herringarna-vin-2015-11-03.pdf


Tisdag 17 november kl 18.00

Tema: »Nyår i november«

Förrätt: Sparrissoppa med chilistrimlor (Lag Olle)

Huvudrätt: Whiskyflamberade, getostgratinerade fläskfiléstubbar med bandspagetti (Lag Ronny)

Efterrätt: Äppelpaj med Kahlua (Lag Håkan)

herringarna-2015-11-17.pdf

herringarna-2015-11-17-vin.pdf


Tisdag 1 december kl 18.00

Tema: »Halvvägs till himlen«

Förrätt: Räksoppa (Lag Håkan)

Huvudrätt: Gorgonzolaspäckad oxfilé med potatisgratäng från Savoi (Lag Olle)

Efterrätt: Persikor med glass och hallonsås (Lag Ronny)

herringarna-2015-12-01.pdf

herringarna-vin-2015-12-01.pdf


Våren 2015

Tisdag 27 januari kl 18.00

Tema: »Mozart«

 

Förrätt: Krispig potatisplätt med räkröra och gurksallad (Lag Håkan)

Huvudrätt: Wienerschnitzel med österrikisk potatissallad (Lag Ronny)

Efterrätt: Apfelstrudel (Lag Olle)

Recept: herringarna-2014-01-27.pdf

Vin: herringarna-vin-2015-01-27.pdf


Tisdag 10 februari kl 18.00

En afton med thailändsk mat

Förrätt: Kycklingsoppa Tom ka gai och Räksoppa Tom jam goong (Lag Håkan)

Huvudrätt: Kött med thaisås, ris och sallad (Lag Olle)

Efterrätt: Baklava (Lag Ronny)

Recpt: herringarna-2015-02-10.pdf

Vin: herringarna-vin-2015-02-10.pdf


Tisdag 24 februari kl 18.00

Tema: »Go to sea«

Förrätt: Frasig laxtartar på friterat rispapper (Lag Ronny)

Huvudrätt: Dillbakad torskrygg med fänkål, saffran och tomat (Lag Håkan)

Efterrätt: Nötig Ris à la Malta (Lag Olle)

Recept: herringarna-2014-02-24.pdf

Vin: herringarna-vin-2015-02-24.pdf


Tisdag 10 mars kl 18.00

Tema: »Torsten Ehrenmark«

Förrätt: Löksoppa (Lag Olle)

Huvudrätt: Kokt rimmad fläsklägg med rotmos (Lag Ronny)

Efterrätt: Bread & Butter Pudding (Lag Håkan)

Recept: herringarna-2015-03-10.pdf

Vin: herringarna-vin-2015-03-10.pdf


Tisdag 24 mars kl 18.00

Tema: »Lappland«

Förrätt: Fänkålssoppa med renkött (Lag Håkan)

Huvudrätt: Halstrad fjällröding med murkelsås (Lag Olle)

Efterrätt: Mandelkorg med glass och varma hjortron (Lag Ronny)

Recept: herringarna-2015-03-24.pdf

Vin: herringarna-vin-2015-03-24.pdf


Tisdag 7 april kl 18.00

Tema: »Påskmeny«

Förrätt: Rödingcarpaccio (som egentligen var lax) med ärtcitronette (Lag Ronny)

Huvudrätt: Rosmarinlamm med citron (Lag Håkan)

Efterrätt: Mannerströms äppelkaka (Lag Olle)

Recpt: herringarna-2015-04-07.pdf

Vin: herringarna-vin-2015-04-07.pdf


Tisdag 14 april kl 18.00

Vinprovning med Leif Bergsten.

Provade viner:

Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve (nr 5244) med osten Munster, Alsace

Sancerre Les Baronnes (nr 32253) med Crottin de Chavignol, Loire

Côtes-du-Rhône Reserve (nr 6018) med Brie de Meaux, Ile de France

Capitel de'Roari Amarone (nr 12366) med Parmesanost Regiano 24

och till sist Château Menota (nr 4087) med Blue, D'Avergne


Tisdag 21 april kl 18.00

Tema »Rom«

Antipasti: Bruschette con funghi (Lag Olle)

Primi: Hummer- och saffranspasta (Lag Håkan)

Secondi: Ossobuco med saffransris (Lag Ronny)

Dolci: Röd fruktsallad med mascarponekräm (Lag Håkan)

Recept: herringarna-2015-04-21.pdf

Vin: herringarna-vin-2015-04-21.pdf


Lördag 9 maj kl 15.30

Avslutning med damer

 


Hösten 2014

Tisdag 12 augusti kl 18.00

Samling på Bishops


Tisdag 9 september kl 18.00

»Fredagsmys«

Förrätt: Färgglad bönsallad med Leif Mannerströms hovmästarsås

Vin: Gustave Lorentz Riesling Reserve 22257-01

Huvudrätt: Örtkryddat lamm med smörfrästa vitlöksklyftor

Vin: Cono Sur Cabernet Sauvignon Carmenere 6586-01

Efterrätt: Gratinerade persikohalvor

Vin: Nivole 7787-02

Recpt: herringarna-2014-09-09.pdf


Tisdag 23 september kl 18.00

»Mat för glada laxar«

Förrätt: Chèvre- och pärontoast med balsamicosås

Huvudrätt: Laxgryta med sockerärter

Efterrätt: Knäckig äppelpaj med hemlagad vaniljsås

Recpt: herringarna-2014-09-23.pdf

Vin: herringarna-vin-2014-09-23.pdf


Tisdag 30 september kl 17.45

Herringbio i Filmstaden: »100 steg från Bombay till Paris«


Tisdag 7 oktober kl 18.00

»Skepparmeny«

Förrätt: Skepparål med gräslöksäggröra

Huvudrätt: Sjömansbiff

Efterrätt: Inkokta plommon med mandelsmulor & kardemummasås

Recept: herringarna-2014-10-07.pdf

Öl: herringarna-vin-2014-10-07.pdf


Tisdag 21 oktober kl 18.00

»Fransk meny med kyckling«

Förrätt: Soupe de tomates au paprika

Huvudrätt: Poulet frites au four

Efterrätt: Tarte au citron

Recept: herringarna-2014-10-21.pdf

Vin: herringarna-vin-2014-10-21.pdf


Tisdag 4 november kl 18.00

»En brasiliansk afton«

Förrätt: Pirog med fyllning av ost och skinka

Huvudrätt: Brasiliansk Filé Mignon med vinägrett och farofa

Efterrätt: Exotisk fruktsallad

Recept: herringarna-2014-11-04.pdf

Vin: herringarna-vin-2014-11-04.pdf


Tisdag 18 november kl 18.00

»I Maria Walewskas fotspår«

Förrätt: Scampi och pilgrimsmusslor med löjrom

Huvudrätt: Sjötunga Walewska

Efterrätt: Williamspäron i smördeg med calvados-sabayonsås

Recept: herringarna-2014-11-18.pdf


Tisdag 2 december kl 18.00

Förrätt: Zucchinibiffar med dilltsatsiki

Huvudrätt: Spenat- och fetaostsallad med grekiska färsbiffar

Efterrätt: Vit och mörk chokladmousse med knäckflarn och passionfruktssås

Recept: herringarna-2014-12-02.pdf

Vin: herringarna-vin-2014-12-02.pdf


Lördag 6 december kl 15.30

Avslutning med damer

Förrätt: Scampi och pilgrimsmussla med löjrom

Huvudrätt: Sjötunga Walewska gjord på rödtunga. Serveras med pommes duchesse på silverfat

Efterrätt: Exotisk fruktsallad med punschgrädde