Arkiv
Våren 2015
Tisdag 27 januari kl 18.00
Tema: »Mozart«
Förrätt: Krispig potatisplätt med räkröra och gurksallad (Lag Håkan)
Huvudrätt: Wienerschnitzel med österrikisk potatissallad (Lag Ronny)
Efterrätt: Apfelstrudel (Lag Olle)
Recept: herringarna-2014-01-27.pdf
Vin: herringarna-vin-2015-01-27.pdf
Tisdag 10 februari kl 18.00
En afton med thailändsk mat
Förrätt: Kycklingsoppa Tom ka gai och Räksoppa Tom jam goong (Lag Håkan)
Huvudrätt: Kött med thaisås, ris och sallad (Lag Olle)
Efterrätt: Baklava (Lag Ronny)
Recpt: herringarna-2015-02-10.pdf
Vin: herringarna-vin-2015-02-10.pdf
Tisdag 24 februari kl 18.00
Tema: »Go to sea«
Förrätt: Frasig laxtartar på friterat rispapper (Lag Ronny)
Huvudrätt: Dillbakad torskrygg med fänkål, saffran och tomat (Lag Håkan)
Efterrätt: Nötig Ris à la Malta (Lag Olle)
Recept: herringarna-2014-02-24.pdf
Vin: herringarna-vin-2015-02-24.pdf
Tisdag 10 mars kl 18.00
Tema: »Torsten Ehrenmark«
Förrätt: Löksoppa (Lag Olle)
Huvudrätt: Kokt rimmad fläsklägg med rotmos (Lag Ronny)
Efterrätt: Bread & Butter Pudding (Lag Håkan)
Recept: herringarna-2015-03-10.pdf
Vin: herringarna-vin-2015-03-10.pdf
Tisdag 24 mars kl 18.00
Tema: »Lappland«
Förrätt: Fänkålssoppa med renkött (Lag Håkan)
Huvudrätt: Halstrad fjällröding med murkelsås (Lag Olle)
Efterrätt: Mandelkorg med glass och varma hjortron (Lag Ronny)
Recept: herringarna-2015-03-24.pdf
Vin: herringarna-vin-2015-03-24.pdf
Tisdag 7 april kl 18.00
Tema: »Påskmeny«
Förrätt: Rödingcarpaccio (som egentligen var lax) med ärtcitronette (Lag Ronny)
Huvudrätt: Rosmarinlamm med citron (Lag Håkan)
Efterrätt: Mannerströms äppelkaka (Lag Olle)
Recpt: herringarna-2015-04-07.pdf
Vin: herringarna-vin-2015-04-07.pdf
Tisdag 14 april kl 18.00
Vinprovning med Leif Bergsten.
Provade viner:
Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve (nr 5244) med osten Munster, Alsace
Sancerre Les Baronnes (nr 32253) med Crottin de Chavignol, Loire
Côtes-du-Rhône Reserve (nr 6018) med Brie de Meaux, Ile de France
Capitel de'Roari Amarone (nr 12366) med Parmesanost Regiano 24
och till sist Château Menota (nr 4087) med Blue, D'Avergne
Tisdag 21 april kl 18.00
Tema »Rom«
Antipasti: Bruschette con funghi (Lag Olle)
Primi: Hummer- och saffranspasta (Lag Håkan)
Secondi: Ossobuco med saffransris (Lag Ronny)
Dolci: Röd fruktsallad med mascarponekräm (Lag Håkan)
Recept: herringarna-2015-04-21.pdf
Vin: herringarna-vin-2015-04-21.pdf
Lördag 9 maj kl 15.30
Avslutning med damer
Hösten 2014
Tisdag 12 augusti kl 18.00
Samling på Bishops
Tisdag 9 september kl 18.00
»Fredagsmys«
Förrätt: Färgglad bönsallad med Leif Mannerströms hovmästarsås
Vin: Gustave Lorentz Riesling Reserve 22257-01
Huvudrätt: Örtkryddat lamm med smörfrästa vitlöksklyftor
Vin: Cono Sur Cabernet Sauvignon Carmenere 6586-01
Efterrätt: Gratinerade persikohalvor
Vin: Nivole 7787-02
Recpt: herringarna-2014-09-09.pdf
Tisdag 23 september kl 18.00
»Mat för glada laxar«
Förrätt: Chèvre- och pärontoast med balsamicosås
Huvudrätt: Laxgryta med sockerärter
Efterrätt: Knäckig äppelpaj med hemlagad vaniljsås
Recpt: herringarna-2014-09-23.pdf
Vin: herringarna-vin-2014-09-23.pdf
Tisdag 30 september kl 17.45
Herringbio i Filmstaden: »100 steg från Bombay till Paris«
Tisdag 7 oktober kl 18.00
»Skepparmeny«
Förrätt: Skepparål med gräslöksäggröra
Huvudrätt: Sjömansbiff
Efterrätt: Inkokta plommon med mandelsmulor & kardemummasås
Recept: herringarna-2014-10-07.pdf
Öl: herringarna-vin-2014-10-07.pdf
Tisdag 21 oktober kl 18.00
»Fransk meny med kyckling«
Förrätt: Soupe de tomates au paprika
Huvudrätt: Poulet frites au four
Efterrätt: Tarte au citron
Recept: herringarna-2014-10-21.pdf
Vin: herringarna-vin-2014-10-21.pdf
Tisdag 4 november kl 18.00
»En brasiliansk afton«
Förrätt: Pirog med fyllning av ost och skinka
Huvudrätt: Brasiliansk Filé Mignon med vinägrett och farofa
Efterrätt: Exotisk fruktsallad
Recept: herringarna-2014-11-04.pdf
Vin: herringarna-vin-2014-11-04.pdf
Tisdag 18 november kl 18.00
»I Maria Walewskas fotspår«
Förrätt: Scampi och pilgrimsmusslor med löjrom
Huvudrätt: Sjötunga Walewska
Efterrätt: Williamspäron i smördeg med calvados-sabayonsås
Recept: herringarna-2014-11-18.pdf
Tisdag 2 december kl 18.00
Förrätt: Zucchinibiffar med dilltsatsiki
Huvudrätt: Spenat- och fetaostsallad med grekiska färsbiffar
Efterrätt: Vit och mörk chokladmousse med knäckflarn och passionfruktssås
Recept: herringarna-2014-12-02.pdf
Vin: herringarna-vin-2014-12-02.pdf
Lördag 6 december kl 15.30
Avslutning med damer
Förrätt: Scampi och pilgrimsmussla med löjrom
Huvudrätt: Sjötunga Walewska gjord på rödtunga. Serveras med pommes duchesse på silverfat
Efterrätt: Exotisk fruktsallad med punschgrädde